Detalii excursie

Te luam intr-o calatorie la capatul lumii, de pe coasta desertica a Pacificului catre inaltii Anzi si pana in jungla, practicand surf, yoga si scotandu-te din zona de confort. Vei cunoaste minuni facute de om si de natura, o cultura antica, iar trecerea prin atatea contraste sociale, de relief, clima, altitudine, emotii produse de surf si yoga, face ca la final sa pleci din America de Sud reinventat.  Vei trece de la cel mai sec la cel mai umed loc din lume, de la plaja la un pas de 4300 m, dintr-un oras de 30 milioane locuitori pana in jungla doar cu prietenii din grup si fara electricitate, te vei plimba prin desert si pe sub paduri de banane si avocado.

Descriere Scurta:

Te luam intr-o calatorie la capatul lumii, de pe coasta desertica a Pacificului catre inaltii Anzi si pana in jungla, practicand surf, yoga si iesind din zona de confort. Vei cunoaste minuni facute de om si de natura, o cultura antica, iar trecerea prin atatea contraste sociale, de relief, clima, altitudine, emotii produse de surf si yoga, face ca la final sa pleci din America de Sud reinventat.  Vei trece de la cel mai sec la cel mai umed loc din lume, de la plaja la un pas de 4300 m, dintr-un oras de 30 milioane locuitori pana in jungle, doar cu prietenii din grup si fara electricitate, te vei plimba prin desert si pe sub paduri de banane si avocado.

Durata:

Calatoria are loc intre 17 Aprilie si 1 Mai cu posibilitatea extinderii cu inca o saptamana pentru o expeditie in jungla Amazonului.

Locatia:

Vom trece prin 6 locatii, parcurgand mii de km in avion, autobuz, van si pe jos. Incepem in capitala Lima, unde facem un curs de surf, apoi spre minunea naturii: Chicama – cel mai lung val din lume, unde stam 4 zile facand surf, yoga si relaxandu-ne. Urmeaza  Cusco – fosta capitala imperiala, Ollantaytambo – ultimul bastion incas cazut in fata spaniolilor, una dintre minunile lumii – Machu Picchu, si cabanele din jungla montana, unde facem yoga si avem posibilitatea sa cunoastem terapii antice de vindecare pentru o varietate de afectiuni. Pentru expeditia amazoniana vom adauga inca 6 zile de explorare a junglei amazoniene, in care vom vedea  cea mai mare biodiversitate din lume.

Surfing-ul:  

Alunecarea pe val cu o placa obisnuia sa fie un ritual al nobilitatii polineziene  si a culturilor antice succedate pe coasta peruana. Nu doar ne confera adrenalina si bucurie, ci si o multime de beneficii mentale si fizice. Surfing-ul e facut cu ajutorul fortelor naturii, valurile fiind unde de energie pura, care disloca stresul si descarca adrenalina in sistemul nostru vital. Surfing-ul e mai mult decat prinderea unui val, e vibratia pe aceeasi lungime cu energia universala, iar in aceasta comuniune totala cu oceanul poti sa traiesti in prezent si sa intelegi natura. Surfing-ul e un fel de yoga facuta pe o placa ce aluneca pe un val.

Yoga:

In fiecare postura ne simtim energia musculara si cream energie organica si meditatie profunda in timpul miscarilor cursive. Rezultatul acestei practici e constientizarea intregului nostru corp, cu principii fundamentale care creaza putere, vigoare, flexibilitate, si o profunda evolutie spirituala.

Activitati Optionale:

Avand in vedere itinerariul strict, singurele activitati optionale pot fi facute in zona Chicama – vizite la marile orase de pamant ale culturii preincase Moche-Chimbu, Tan Tan si Huaca del Sol/Huaca de la Luna, si in jungla montana participarea la ceremonii stravechi de vindecare.

Conditii cazare:

Avem cazarea in camere duble, la nivelul de cel putin 3 stele european, cu micul dejun inclus. Numai in jungla montana – pentru doua nopti – stam in cabane cu paturi supraetajate.

Costuri:

Pretul este de 2350 euro si include zborurile internationale de oriunde din Europa si interne, transportul si transferurile interne, cursurile si echipamentul de surf, cursurile de yoga, de SUP, intrarea la Machu Picchu si unele mese de pranz si cina, ghizi pe parcursul intregii excursii. Expeditia de o saptamana in jungla amazoniana costa in plus 500 de euro, si are toate activitatile incluse.

Rezervare:

Pentru rezervare e nevoie de achitarea unui avans de 1300 euro pana pe 15 martie.

Detalii:

INCLUDE:

 1.  Zboruri internationale Bucuresti-Peru-Bucuresti cu toate taxele incluse
 2.  Zboruri interne: Lima-Cusco-Lima cu toate taxele inlcuse
 3. Transport intern complet si transferuri  cu taxiuri, autobuze, vanuri si masini pe durata intregii excursii
 4. Cazare pe durata intregii excursii in hoteluri de 3-4 stele si 2 nopti la cabane in jungla
 5. Mese: Mic dejun zilnic, 2 pranzuri si 2 cine
 6. SURF: 5 cursuri pentru incepatori sau intermediari – 4 in Chicama la cel mai lung val din lume si  1 in Lima cu instructori, echipament complet si fotografii.
 7. YOGA: 5 cursuri intensive pentru incepatori sau avansati de Ashtanga Vinyasa Yoga (unele dintre care cu marele maestru Chaytania), si tehnici conexe.
 8. Curs SUP si tur SUP al lacului Piuray la 3800m altitudine, cel mai inalt spot de SUP din lume
 9. Intrare Machu Picchu si tur ghidat
 10. Explorarea junglei cu opriri la cascade indepartate si arbori gigant
 11. Visite: Lima (capitala Peruana) – Chicama (cel mai lung val din lume) – Cusco (centrul spiritual Peruan) , Ollantaytambo (ultima cetate Incasa), Aguas Calientes (Bai termale), Machu Picchu (una dintre minunile lumii), Madre Selva (cabane de jungla si jungla montana)
 12. Ghizi pe parcursul intregii calatorii

NU INCLUDE:

 1. Alte mese
 2. Asigurare de calatorie
 3. Echipament de trekking
 4. Intrari la ruine sau monumente (in afara de Machu Picchu).
L-surf-port-41

Activitati optionale:

 1. Terapii alternative, Ceremonie de vindecare cu Ayahuasca, planta medicinala sacra a popoarelor andine (aprox 70 usd), Terapie de vindecare vibrationala (35 usd), Intrari la ruinele Inca (aprox 25 usd), Inca Trail (aprox 600 usd), Catarari (50 usd).
 2. Expeditie Amazoniana (6 zile/ 5 nopti): Puerto Maldonado (capitala provinciei de jungla Madre de Dios) – Cabane in jungla (rezervatia naturala Tambopata). Include: Transport cu autobuz Cusco-Pt Maldonado-Cusco, Transport cu 4×4, barca, deplasari Pt Maldonado-cabanele din jungla-Pt Maldonado, ghizi locali pentru plimbarile in jungla, Intrare in rezervatia nationala Tambopata, Cazare 2 nopti  in Pt Maldonado si 3 nopti in cabanele din jungla;    Mancare: 2 mic dejunuri  in Pt Maldonado si toate mesele in cabanele din jungla. Activititati: Observarea in habitatul natural a sute de papagali Macaw cand se hranesc cu argila, cautare de Caimani, pescuit de Pirahna, Kayak pe rau, tur ghidat in jungla cu observarea plantelor medicinale si comestibile, a insectelor si a materialelor de constructie, vizita la o familie nativa din jungla, tur al unui lac unde se pot vedea o multime de animale salbatice, chiar si sarpele anaconda, tur cu barca in jurul orasului Pt Maldonado. Grup minim 5 exploratori. Pret 400 eur/pers si poate  inlocui YOGA RETREAT-ul din a doua saptamana a excursiei, dupa ce ajungem in Cusco.
 3. Excursie cu barca in Chicama si snorkeling: interactiunea cu bogata fauna marina a zonei (delfini, lupi de mare, testoase gigant, pesti, etc) aprox 35 eur/pers.
 4. Vizita la ruinele antice ale civilizaztiei Chimbu (pre-Incasa) cu capitala langa Trujillo: Huaca de la Luna si  Huaca del Sol

Programul pe zile:

Ziua 1 Checkin in hotelul din cartierul cartierul Barranco si vizitarea punctelor cheie din Lima (capitala Peruana), depinzand de momentul aterizarii, putem vedea: spoturi de surf, cartierele Miraflores si Barranco, dealul San Cristobal, centrul istoric, etc

Ziua 2 10:00-12:00 Curs de surf in Lima, apoi vizitarea altor puncte cheie. Checkout si plecare spre terminalul de autobuze la ora 17:00. Dormim in cusete private pe timpul noptii in deplasarea spre Chicama.

Ziua 3 10:00 Checkin in hotelul din Chicama, un sat de pescari retras cu cel mai lung val din lume. Curs de surf in Chicama la ora 15:00

Ziua 4 10:00-12:00 Curs de surf in Chicama, apoi surf la liber, plimbare prin desert sau relaxare in plajele pustii din jur.

Ziua 5 10:00-12:00 Curs de surf  in Chicama apoi surf la liber/plimbari/relaxare /Optional (3) /Optional(4)

Ziua 6 9:00-11:00 Curs de surf in apoi surf la liber/plimbari/relaxare /Optional (3) /Optional(4). Checkout de la hotelul din Chicama si plecare spre terminalul de autobuz la ora 16:00. Dormim in cusete private pe timpul noptii in deplasarea spre Lima.

Ziua 7 10:00 Zbor Lima-Cusco, 13:00 Checkin in hotelul din Cusco, aclimatizare si vizita fostei capitale Incase

Ziua 8 7:00 checkout din hotelul din Cusco, 10:00-12:00 Curs de SUP Yoga sau Explorare pe SUP a lacului Piuray (3800m), pranz vegetarian, 17:00 checkin in hotelul din Ollantaytambo si vizita la ruinele din apropiere fara cost in plus.

Ziua 9 7:00 checkout din hotelul din Ollantaytambo, calatorie spre statiunea Aguas Calientes aflata la baza muntelui Machu Picchu, 5h cu van privat si 3h30min mers pe jos pe un traseu drept, 19:00 checkin in hotelul din Aguas Calientes apoi relaxare in baile termale.

Ziua 10 10:00-17:00 Vizita unei minuni a lumii: orasul sacru al Incasilor, Machu Picchu.

Ziua 11 6:00 Checkout la hotelul din Aguas Calientes si calatorie spre cabanele din jungla montana “Madre Selva” (3h30min mers pe jos pe un traseu drept, 2h30min in van privat si o ora de mers pe jos, in urcare usoara spre medie, pe o carare deschisa cu maceta in jungla), ceremonia de vindecare cu bautura medicinala Ayahuasca (extra 70 usd)

Ziua 12 explorarea ghidata a junglei salbatice din jurul cabanei: arbori giganti si cascade retrase, observarea plantelor si a animalelor, ne bucuram fara niciun program sau itinerariu ascultand plamanul primar al planetei respirand si hranind cu oxigen intreagul Pamant. Micul dejun, pranzul si cina vegetariene sunt incluse.

Ziua 13 11:00 checkout de la cabana din jungla “Madre Selva” si calatorie spre Cusco (1h mers pe jos in coborare usoare pe cararea deschisa cu maceta, 6-7 ore in van privat), 20:00 checkin in hotelul din Cusco, cumparaturi de souveniruri.

Ziua 14 9:00 checkout de la hotelul din Cusco si zbor intern pana in Lima, apoi zbor international inspre Europa.

Itinerariul Expeditiei Amazoniane (OPTIONAL)

Ziua 1 – 7:00 ajungem in Puerto Maldonado dupa o noapte de calatorie in autobuz cu cuseta privata, 8:30 plecam din Puerto Maldonado spre cabana din jungla de langa rezervatia Tambopata (1 ora in masina 4×4 si 3 ore in canoe motorizata), pranz, tur ghidat al junglei din apropierea cabanei, noaptea cautare de caimani.

Ziua 2 – 4:30 intram adanc in rezervatia naturala Tambopata sa urmarim de la distanta sutele de papagali Macaw hranindu-se cu argila, pranz, pescuit de Piranha, cina, plimbare nocturna ghidata prin jungla.

Ziua 3 – 9:00 mic dejun, 10:00 kayak pe rau sau pescuit, apoi relaxare la cabana sau tur ghidat al junglei, pranz, plecare spre Puerto Maldonado si checkin in Puerto Maldonado.

Ziua 4 – 8:30 plecare spre lacul Sandoval, 1h30min in canoe motorizata pe raul Madre de Dios, 1 ora mers pe jos pe traseu usor deschis cu maceta, pranz, observarea  ghidata a biodiversitatii lacului in kayak: vidre gigant, maimute, testoase, poate serpi Anaconda si multe altele. 1 ora mers pe jos inapoi spre cabana din jungla din apropiere, cina.

Ziua 5 – micul dejun, plecare spre insula maimutelor, pranz si vizita la o familie nativa din jungla, apoi ne intoarcem in Puerto Maldonado.

Ziua 6 – mic dejun, vizita la Obeliskul biodiversitatii, tur in canoe motorizata a orasului Puerto Maldonado pe raurile Tambopata si Madre de Dios (afluent ai Amazonului) si plecare in autobuz spre Cusco (8 ore), checkin in hotelul din Cusco

Contact

Sa incepem o aventura impreuna!

Locatia Noastra

Bucuresti, Romania

..si restul lumii

Suna-ne

+40 753 259 333

+40 756 046 099

Scrie-ne

board@supacademy.ro

E timpul pentru o aventura

Send Messageclear

FACEBOOK

supacademy.romania

Instagram

@supacademy